Черкащанам не буде нараховуватися пеня за невчасно сплачені газ або тепло за січень

Черкащанам не буде нараховуватися пеня за невчасно сплачені газ або тепло за січень

Україна перейшла до відкритих ринків електроенергії та газу, коли ціна на продукт, зокрема для населення, формується на ринку. Про це інформують в пресслужбі Черкаської ОДА.

 

За його словами, Уряд почав реалізацію кроків, необхідних для того, щоб ці ринки електроенергії та газу почали працювати правильно й зручно для людей.

«По-перше, була встановлена гранична ціна на ринку газу з 1 лютого й до кінця опалювального сезону не вище 6,99 грн за кубічний метр. По-друге, тарифи на тепло й гарячу воду не будуть змінюватися до кінця опалювального сезону. По-третє, після консультацій з Урядом і народними депутатами НКРЕКП ухвалила рішення про обмеження тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр», — зазначив Денис Шмигаль.

Водночас, як зауважив Прем’єр-міністр, Уряд спільно з профільним  комітетом Верховної Ради ініціюватиме ухвалення законопроекту про можливість передачі газорозподільчих мереж органам місцевого самоврядування.

«Це важливий елемент, який забезпечить справедливість формування ціни на розподіл», − додав він.

Крім того, Глава Уряду наголосив, що штрафи та пеня за невчасно сплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть.

Прем’єр-міністр також повідомив, що в Уряді очікують результатів розслідування Антимонопольного комітету й встановлення чесних прозорих правил на ринку газу.

За словами в.о. голови Черкаської ОДА Віктора Гусака, черкащани вже в лютому відчують зниження тарифу на газ до 30%.

Нагадаємо, в Черкаській області на сьогодні є 2 оператори газорозподільних систем: АТ «Черкасигаз» та ПрАТ «Уманьгаз», який надає послуги на території Маньківського, Христинівського, Уманського районів та м. Умань.

– Є напрацбовані низка кроків Президентом та Урядом, щоб врегулювати питання тарифів. Сьогодні черкащани самі можуть обрати постачальника газу із найнижчою ціною. Саме це і сприятиме демонополізації ринку газу. Програма субсидій, яка є основним механізмом зменшення плати за комунальні послуги, також працює. На обалсть передбачені майже 350 млн грн субсидійних коштів. Разом із тим Уряд вже напрацював рішення щодо компенсації для тих громадян, хто встановив електроопалення. Це рішення найближчим часом буде також ухвалено, і люди отримають відповідні виплати, – говорить Віктор Гусак.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x