Проблема на «Черкасиводоканалі» створена штучно, – Олександр Радуцький

Проблема на «Черкасиводоканалі» створена штучно, – Олександр Радуцький

Мені по життю як політику доводиться відстоювати інтереси «Черкасиводоканалу». Насамперед я розумію, що це підприємство підтримує життєву діяльність Черкас і люди споживають справді якісну воду. «Черкасиводоканал» як один із найкращих отримує щорічні європейські нагороди. Відколи його очолює Сергій Овчаренко, проблем у підприємства не виникає, якщо їх не створюють штучно.

Проблема, що відбувається на «Черкасиводоканалі» зараз, – створена штучно міською владою. Відбулися вибори. Бондаренку треба роздавати обіцянки, тому він у такий спосіб починає розраховуватися з політичними силами, що є в міській раді. От є таке бажання, скажімо (зі слів людей, які працюють на водоканалі, профспілок, активних депутатів у соцмережах), обійняти посаду директора підприємства – то треба виконувати обіцянки.

Чому ця проблема створена штучно? Торік, коли я був іще депутатом Черкаської міської ради, виникла проблема. Тоді «Черкасиводоканал» не міг вчасно розрахуватися з ПАТ «АЗОТ» за очисні з однієї причини: тариф зростає швидше, ніж його затверджує НКРЕКП. Відповідно, у якийсь час цей борг з’явився, але після того, як НКРЕКП затвердило тариф, можливість оплати цього боргу перестала існувати.

Я спілкувався з Овчаренком, він уже готовий був закривати усі ці питання… Але, як пам’ятаємо, торік була серйозна аварія на колекторі, коли половина ПЗР залишилась узагалі без води. Тоді на сесії міськради Бондаренко звернувся до Овчаренка з проханням дати людям воду, мовляв, міська рада дасть вам гроші.

Директор КП пояснив, що ремонт коштує дорого і вони не були передбачені в тарифі. Відповідно, якщо це відбулося, то місто має виділити кошти з бюджету розвитку на те, щоб зробити ці роботи, аби не залазити в борги й не чіпати тариф. Адже тариф – це зарплата людям, оплата електроенергії, закупівля техоснащення й оплата очисних. Бондаренко ж завірив, що все буде добре. Після закінчення ремонтних робіт стало зрозуміло, що потрібно виділити близько 15 млн грн для погашення заборгованості. Але Бондаренко як експериментатор скликає позачергову сесію і разом із більшістю в раді розглядає зміни до бюджету.

Продовження – у відеосюжеті «ComeOn TV talk»:

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x