Обвинувачений у смерті Юрія Лункіна позбувся запобіжного заходу

Обвинувачений у смерті Юрія Лункіна позбувся запобіжного заходу

Роман Куниця, якого обвинувачують у вчинені ДТП, що призвела до загибелі директора школи №19 Юрія Лункіна, позбувся запобіжного заходу. Про це повідомляє видання «18000».

Згідно з реєстром судових рішень, востаннє запобіжний захід для обвинуваченого обирали в червні 2020 року. Тоді суддя Ольга Кончина, яка слухає матеріали справи, обрала для Куниці запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту терміном на два місяці, тобто до 12 серпня 2020 року. Після цієї дати працівники прокуратури не заявляли жодних клопотань про зміну або продовження запобіжного заходу, відповідно суд це питання не розглядав. Отож на сьогодні підсудний позбавлений будь-яких обмежень та може вільно пересуватися.

Прокурор у справі Артем Цапко розповів, що наразі сторона обвинувачення не вбачає ризиків з боку обвинуваченого, передбачених для обрання йому запобіжного заходу. Підсудний з’являється на всі судові засідання, не переховується від судочинства й не намагається впливати на свідків.

Нагадаємо, що на момент скоєння ДТП Куниця нібито керував автомобілем, що був у користуванні екс-правоохоронця Юрія Буряка.

Сьогодні засідання у справі не відбулося через неявку свідків сторони обвинувачення. Забезпечити присутність свідків – обов’язок прокурорів. Прокурор Артем Цапко повідомив, що суд не надіслав повістки свідкам через відсутність у суду відповідного списку з адресами. Про відсутність цього списку він не знав, оскільки у справу вступив порівняно нещодавно. Наразі він готує відповідний список та надасть його суду.

Наступне засідання призначене на 15 березня. Попереднє ж, призначене на 12 жовтня 2020 року, також не відбулося через відсутність захисника обвинуваченого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x