У Мошнах відбувся фестиваль «Колядки, щедрівки та зимові пісні»

У Мошнах відбувся фестиваль «Колядки, щедрівки та зимові пісні»

У суботу, 14 січня, всі шляхи вели до Мошнівського сільського будинку культури. Саме тут вирував Перший відкритий фестиваль-конкурс вокального мистецтва «Колядки, щедрівки та зимові пісні».

Ідейним натхненником і організатором конкурсу стала директор Мошнівської дитячої музичної школи Людимла Гончаренко.
Учасників та гостей фестивалю привітав голова села Мошни Богдан Шкарбута. Про це «Нова Доба» дізналася з видання «Наші Мошни».
Тридцять вісім конкурсантів із Мошен, Вергунів, Червоної Слободи, Березняків, Степанок, Кумейок, Канева, Корсунь-Шевченківського, Моринців змагалися в шести вікових категоріях за номінаціями «народна пісня», «академічний вокал», «естрадна пісня», «фольклор» і «хори та ансамблі».

У Мошнах відбувся фестиваль «Колядки, щедрівки та зимові пісні»

До складу журі конкурсу увійшли начальник відділу культури і туризму Черкаської районної державної адміністрації Бардінова Олена Вікторівна, керівник Черкаського районного організаційно-методичного центру народної творчості Полулях Валентина Миколаївна, керівник народного аматорського хору «Мошногори» Полатайко Раїса Іванівна, етномузиколог, викладач музичного фольклору Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки (м. Дніпро), науковий співробітник відділу мистецтвознавства і фольклористики Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф (м.Київ), учасниця фольклорного гурту «ВолодАр» (м.Київ), учасниця жіночої вокальної групи «Буднітай» (м.Черкаси) − Пшенічкіна Галина Миколаївна, засновник та організатор фестивалю-конкурсу, директор Мошнівської дитячої музичної школи Гончаренко Людмила Олексіївна.
Крім конкурсної програми в перервах Фестивалю дивували своєю майстерність чарівні дівчата із гурту «TIME».
Тригодинна конкурсна програма промайнула як одна мить. Настав час оголошувати переможців.

У Мошнах відбувся фестиваль «Колядки, щедрівки та зимові пісні»

Отже…
В молодшій віковій категорії (до 9 років) в номінації «Естрадна пісня» третє місце розділили сімейний дует у складі Ангеліни та Анжеліки Коцелюк з Корсуня-Шевченківського, Варвара Медведєва з Вергунів і Анна Жила з Канева; друге місце виборола Ангеліна Коцелюк з Корсуня-Шевченківського; переможцем стала Анастасія Раскевич з Мошен.
В середній віковій категорії (10-13 років) в номінації «Естрадна пісня» третє місце розділили дует у складі Наталії Неки та Інни Ткаченко з Березняків, Ірина Жирна з Мошен і Поліна Крюкова з Мошен; друге місце дісталося квартету «Зірниця» з Вергунів, Інні Солодкій з Канева, Юлії Клименко з Вергунів, сімейному дуету у складі Ірини та Анни Жирних з Мошен та дуету сестер Шост з Вергунів; перше місце розділили Анжела Диченко з Мошен, Катерина Романенко з Вергунів, Євгенія Шост з Вергунів, Вікторія Черняк з Мошен і Анна Теліцина з Моринців.
В старшій віковій категорії (14-16 років) в номінації «Естрадна пісня» друге місце посіла Аліна Іванова з Мошен; першою стала Оксана Костенко зі Степанок.
В молодіжній віковій категорії (17-25 років) в номінації «Естрадна пісня» перемогу здобула Марина Биковець з Мошен.
В дорослій віковій категорії (від 25 років) друге місце посіла Оксана Раскевич з Мошен; перші – ансамбль «Елегія» з Мошен.
В номінації «Академічний вокал» переможцем став дует бандуристів «Живоцвіт» з Мошен.
В номінації «Народна пісня» кращими стали Аліна Лисенко з Корсунь-Шевченківського і ансамбль «Співаночка» з Корсунь-Шевченківського.В номінації «Хори та ансамблі. Діти» друге місце посів ансамбль «Невгамовні» з Вергунів; переможцем став ансамбль «Мрія» з Вергунів.
В номінації «Хори та ансамблі. Молодь» переміг гурт «TIME» зі Степанок.
В номінації «Хори та ансамблі. Дорослі» перемогу розділили хорові колективи «Мошногори» з Мошен і «Дивоцвіт» з Вергунів.
В номінації «Змішані хори та ансамблі» відзначено ансамбль бандуристів з Вергунів.
В номінації «Фольклор. Дорослі» друге місце посів фольклорний гурт «Витоки» з Мошен; перше місце дісталося фольклорно-етнографічному ансамблю «Надвечір’я» з Кумейок.
Окрему відзнаку від журі конкурсу «За збереження та продовження народних традицій» отримав фольклорно-етнографічний ансамбль «Надвечір’я» з Кумейок.
«За оригінальність і майстерність виконання» відзначено гурт «TIME» зі Степанок.

Гран-прі Першого відкритого фестивалю-конкурсу вокального мистецтва «Колядки, щедрівки та зимові пісні» завоював дует Наталії та Ангеліни Мархалевич з Мошен.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x