У харчовій промисловості області за 2020 рік відбувся спад виробництва продукції на 3,3 % порівняно з 2019 роком. Утім є й зростання в галузі. Підсумки розвитку харчової галузі у 2020 році підбили у Департаменті агропромислового розвитку ОДА.
Зросло виробництво:
- субпродуктів харчових свійської птиці на 82,1 %,
- м’яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого на 42,8 %,
- зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 23,5 %,
- риби сушеної і в’яленої на 10,4 %,
- лікерів та інших спиртових напоїв з вмістом спирту не більше 45,4% на 9,4 %,
- води з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних
чи ароматизуючих інших, тобто напоїв безалкогольних типу лимонаду, оранжаду на 6,7 %, - сиру тертого, порошкового, голубого та іншого неплавленого (крім свіжого та кисломолочного сиру) на 5,6 %,
- крупи, борошна грубого помелу з вівса, кукурудзи, рису, жита, ячменю та інших зернових на 4,9 %.
У той же час, допущено спад у виробництві борошна пшеничного чи пшенично-житнього на 50,6 %, яловичини і телятини свіжої чи охолодженої на 50,4 %, олії соняшникової та сафролової на 14,2 %, тортів 7,6 %, пива солодового на 8,9 %, хліба та хлібобулочних виробів на 4,4 %.