Фахові рекомендації: на що зважати черкащанам при вакцинації від коронавірусу

Фахові рекомендації: на що зважати черкащанам при вакцинації від коронавірусу

Національна група експертів розробила рекомендації з питань імунопрофілактики проти COVID-19. Про це розповіла заступниця очільника області Лариса Кошова під час брифінгу в Черкаській ОДА.

Зокрема, рекомендують відтермінувати вакцинацію на 6 місяців від часу перебігу COVID-19 осіб із задокументованим коронавірусом в анамнезі. Утім, за бажанням особи, яка підлягає вакцинації, імунізація може бути проведена раніше шестимісячного терміну при достатній кількості доз вакцини для щеплення пріоритетних груп осіб, які не мають COVID-19 в анамнезі.

– Для осіб з гострим перебігом COVID-19, хто не отримав щеплення, також відтерміновують вакцинацію на 6 місяців. Вакцинацію осіб, які отримували моноклональні антитіла або плазму в лікуванні COVID-19, також слід відкласти принаймні на 6 місяців. Жінки, які вигодовують дітей грудним молоком, можуть бути вакциновані без застережень, – зазначила Лариса Кошова.

Заступниця голови ОДА додала, що бажано проводити планову вакцинацію проти інших інфекційних хвороб через 28 днів після отримання другої дози вакцини проти COVID-19. Однак щеплення від коронавірусу може бути проведене через 14 днів після отримання вакцинації проти інших інфекційних хвороб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x