У Черкасах підвищений рівень забруднення атмосфери

У Черкасах підвищений рівень забруднення атмосфери

Тумани накопичують забруднюючі речовини поблизу джерел викидів, тому в ці дні найвища загазованість повітря спостерігається на вулицях, переповнених автотранспортом, особливо у місцях їх тимчасової зупинки (перед світлофорами та на автобусних зупинках). Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Про що ж свідчать результати досліджень лабораторії обласного гідрометеоцентру за січень 2021 року.

У порівнянні з груднем, середні за січень значення по концентраціям оксидів азоту збільшились у 1,2 рази по всім районам міста.

У центрі міста також у 1,5 рази зросли концентрації аміаку.

У Дніпровському мікрорайоні зросли середньомісячні концентрації по аміаку – у 1,3 рази, по формальдегіду – у 1,2 рази.

У Південно – західному мікрорайоні суттєвих змін по концентраціям контрольованих хімічних сполук не було зафіксовано.

Гранично допустиму норму перевищують середні за місяць концентрації формальдегіду у 2 рази; діоксиду азоту – у 1,3 рази; аміаку – 1,3-1,5 рази. Найбільш забрудненими районами є центр міста та Дніпровський мікрорайон.

В цілому по м. Черкаси рівень забруднення атмосфери у січні 2021 року був підвищений. Комплексний показник, що характеризує рівень забруднення, у порівнянні з попереднім місяцем збільшився у 1,2 рази.

Найбільший вклад у зростання рівня забруднення повітря вносить значення по вмісту у повітрі формальдегіду. Це речовина другого класу небезпеки. Має широкий спектр застосування у промисловій діяльності, а також формальдегід присутній у викидах автомобілів.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x