Вихідні на Черкащині будуть із морозами

Вихідні на Черкащині будуть із морозами

Уже сьогодні вранці на Черкащину почало надходити арктичне повітря − температури знижуються. Найближчої ночі вже чекаємо 12−14º морозу. Про це інформують у Черкаському гідрометцентрі.

 

У вихідні у наші широти «загляне» ще й скандинавський антициклон. Хмар поменшає і до адвекції холоду додасться охолодження повітря. Тому у суботу прогнозуємо вночі 9−14º, вдень 4−9º, неділю вночі 14−19º, вдень 9−14º морозу.

Морозна, вітряна погода у вихідні, до якої у неділю приєднається посилений вітер вимагатиме теплого одягу. Будьте обережні на вулицях: тротуари та окремі ділянки доріг залишаються дуже слизькими.

 

Складна погода на початку нового тижня вже починає входити у звичку. Південні циклони напевно встановили свій розклад руху, що саме в цей час прямують на Черкащину.

У понеділок, 8 лютого внаслідок виходу активного циклону з південного заходу, очікується ускладнення погодних умов: значний сніг (приріст снігового покриву 20−30 см), пориви вітру 15−20 м/с, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. Температура вночі 13−18º морозу, вдень 2−7º морозу. Відчуття холоду посилюватиме рвучкий вітер.

 

Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження. Такі складні погодні умови збережуться ще й у вівторок.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x