У Каневі для чищення вулиць від снігу хочуть залучати безробітних

У Каневі для чищення вулиць від снігу хочуть залучати безробітних

Кількість безробітних в місті сильно зросла через скорочення на місцевих підприємствах, тому кількість охочих для громадських робіт збільшилась. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради.

У разі продовження снігопадів розглядається перспектива залучати тимчасово непрацюючих осіб до чищення вулиць та об’єктів благоустрою міста від снігу.

Відповідне рішення було ухвалено в ході останнього засідання виконавчого комітету у середу, 3 лютого.

Так, члени виконкому затвердили перелік роботодавців та видів громадських робіт, які будуть проводитись у 2021 році

– Уже з понеділка можемо укладати договори на проведення громадських робіт, – зауважила директор Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості Надія Коломієць. – Зазвичай охочих на ці роботи мало, але останнім часом кількість безробітних по місту і району суттєво зросла. Так, для прикладу, якщо донедавна їх кількість складала 560 осіб, то на сьогодні – майже 800. Причина – скорочення на місцевому підприємстві «Ергопак», Укрпошті тощо. На чищення снігу кілька бажаючих вже є. За 5 днів таких робіт кожен отримає по 1400 грн. Кошти на це виділяються з міського бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x