Судитимуть телефонного шахрая з Драбова

Судитимуть телефонного шахрая з Драбова

Золотоніська прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

У жовтні 2016 року житель смт. Драбів у змові з іншими невстановленими особами повідомив потерпілій від імені її онука про те, що її родич вчинив правопорушення та затриманий працівниками поліції. Шахраї лякали жінку: мовляв, для звільнення онука від кримінальної відповідальності треба передати суму грошей у розмірі 30 тисяч доларів США.

Злочинець зустрівся із потерпілою, представившись товаришем її онука. Під час зустрічі обвинувачений, виконуючи умови попередньої домовленості, отримав від жінки гроші в сумі 20 тисяч грн. та 1 571 долар США, що в перерахунку до офіційного курсу валют становить 41 003 грн. 10 коп.

Шахрай повернувся додому, після чого в Драбівському відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк» разом зі співмешканкою перерахували гроші у сумі 13 тис. грн. на рахунок, який вказала невстановлена слідством особа.

Ще 3 400 грн витратив на придбання одягу та взуття, а 3 600 грн та 1 571 доларів США заховав удома. У загальному, потерпілій було завдано матеріальної шкоди на загальну суму 61 003 грн. 10 коп.

3 січня обвинувальний акт стосовно злодія направлено до Драбівського районного суду, йому загрожує покарання до 3 років позбавлення волі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x