У Черкасах вартість на гарячу воду та тепло не збільшать

У Черкасах вартість на гарячу воду та тепло не збільшать

Пресбрифінг щодо Меморандуму, який підписали Кабмін, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України» і мери міст відбувся в Черкаській обласній державній адміністрації 10 лютого. Голова ОДА Олександр Скічко та очільник Черкас Анатолій Бондаренко обговорили врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води. Про це повідомляє «Нова Доба».

Як зазначив Олександр Скічко, проблема зі збільшенням тарифу виникла через відкриття вільного ринку газу минулоріч. У результаті вартість газу стала неконтрольованою і почала змінюватися щомісяця.

– Уряд зрозумів, що для людей це надзвичайно складно, бо неможливо прогнозувати. Було вирішено в ручному режимі знайти порозуміння на цей опалювальний сезон, а до 2022 року – окреслити комплексне рішення, – зазначив Скічко.

Він додав, що різницю в тарифі за газ теплопостачальним компаніям компенсуватиме Кабінет Міністрів України. Натомість на підприємства, які вдаватимуться до самовільного підвищення тарифу – чекатиме «відповідна реакція».

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко сказав, що під час цього опалювального сезону вартість гарячої води та теплопостачання для черкащан не збільшуватиметься.

– Сподіваюся, за рік буде напрацьований єдиний механізм, що дасть змогу нашим підприємствам купувати газ за нормальною ціною. Це перший крок, але він дуже важливий. Нині діалог існує та вже є перший результат, – зауважив Бондаренко.  

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x