Черкаські школярі поспілкувалися з журналістами

Черкаські школярі поспілкувалися з журналістами

У гімназії № 9 відбулася зустріч черкаських журналістів із учнями 7–9 класів. Зокрема в професіоналів переймали досвід учасники гуртка «Юний журналіст». Тож своєрідний майстер-клас провели журналіст телеканалу «ICTV» Ірина Цимбал, журналіст телеканалу «Інтер» Станіслав Кухарчук, фахівець з реклами Ігор Муллер, головний редактор ТРК «ВІККА» Юлія Кропива та представник прес-служби міської ради Ігор Волошин.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Гості розповідали про переваги та ризики професії журналіста, про її можливості, навчали, на що звертати увагу при створенні репортажу, розповідали про відмінності роботи журналіста та піарщика, про «джинсу» та цензуру.

– Бути журналістом не лише цікаво, але й пізнавально, адже ви маєте змогу побувати в різних місцях, поспілкуватись із неординарними особистостями. І при цьому журналіст повинен розумітись у всіх сферах, чимало читати й розвиватися різнопланово, – зазначила Ірина Цимбал

За словами Юлії Кропиви, журналістика сьогодні й десять років тому дуже відрізняється: зараз інформація подається оперативно, сюжети та програми стали коротшими за часом, але при цьому більш насиченими та цікавими. Технічно також стало простіше та швидше монтувати відеоматеріал.

– Дехто з вас вже замислюється над вибором майбутньої професії. І тим, хто хоче стати журналістом, раджу зараз уже читати пресу, дивитися сюжети різних каналів, порівнювати, звертати увагу на принципи подання матеріалу та будову сюжету чи статті, – радив Станіслав Кухарчук.

Директор гімназії № 9 Ірина Топчій зазначила, що такі зустрічі із журналістами організовуватимуть і надалі, аби учні мали змогу дізнатися більше про їхню роботу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x