Олександр Радуцький: «На найближчій сесії Черкаської облради треба ретельно розглянути фінансові питання»

Олександр Радуцький: «На найближчій сесії Черкаської облради треба ретельно розглянути фінансові питання»

Найближча сесія Черкаської облради запланована на 19 лютого. Про це «Новій Добі» повідомив депутат обласної ради Олександр Радуцький.

За його словами, на засіданні мають розглянути питання соціально-економічного розвитку, зміни до бюджету, фінансування програм і ряд інших серйозних питань.

– Область отримує фінансування завдяки програмам фінансової підтримки й програмам розвитку, що надані кожним департаментом, галуззю, комунальним підприємством. Усі ці програми мають отримати кошти тільки тоді, як депутати обласної ради за це проголосують. Таких питань зібралося не один десяток. І щоб розвиток області відбувався далі – і в агропромисловості, і в освіті, і в медицині, і в спорті, і в соціальній сфері тощо – програми треба розглянути і затвердити. Але для цього треба з ними попрацювати, – пояснює Олександр Радуцький.

Як зазначає депутат, у питаннях фінансування потрібне ретельне опрацювання: депутати мають визначити доцільність таких програм, з’ясувати підстави для виділення коштів й не пропустити можливі «підводні камені».

– Відповідно, виділення бюджетних коштів залежатиме від затверджених програм. Також найближчим часом буде затверджено перерозподіл коштів, що було виділено державною субвенцією у сумі 600 млн грн на дороги Черкащини. Як депутат я наполягатиму, щоб частина коштів надійшла і в Черкаси: приміром, плануємо закінчити вулицю Сумгаїтську – на це треба близько 40 млн грн, – зауважує Радуцький.

Депутат обласної ради зазначив, що є ще перерозподіл для екологічного фонду облдержадміністрації. І є план близько 20 млн грн із цих коштів виділити на парки Черкас. Частина коштів – близько 70 млн грн – «у запасі».

– Є депутати, які захищають інтереси Христинівщини, Шполянщини, Драбівщини, Золотоніщини й так далі, а є ті, які «зайшли» безпосередньо від Черкас. І ті й інші мають серйозно підійти до опрацювання цих питань, адже люди «на місцях» робитимуть відповідно до того, за що ми проголосуємо, – пояснює Олександр Радуцький.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x