У департаменті освіти розповіли, як школярі відпрацьовуватимуть карантин

У департаменті освіти розповіли, як школярі відпрацьовуватимуть карантин

17 січня 2017 року в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради під головуванням директора департаменту Ігоря Волошина та за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігоря Коломойця відбулась нарада з директорами загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міськраді.

Порядком денним стало питання по відпрацюванні відставання у програмах у зв’язку з призупиненням навчально-виховного процесу. Керуючись листом міністерства освіти і науки України №1/9-296 від 09.06.2016 «Про структуру 2016/2017 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів» визначено, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин (карантин, температурний режим тощо). У випадку встановлення 5-денного навчального тижня відпрацювання уроків по суботах (з метою надолуження навчального матеріалу, чи продовження канікул та скорочення опалювального сезону) не допускається, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів.

Як зазначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин: «Вчителі обов’язково мають вжити заходів щодо освоєння учнями змісту кожного навчального предмету в повному обсязі за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання тощо, по суботах та за рахунок весняних канікул відпрацювань не буде».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x