У Черкасах відбувся Форум взаємовигідного партнерства

У Черкасах відбувся Форум взаємовигідного партнерства

Форум взаємовигідного партнерства бізнесу, влади і громади цьогоріч відбувся вшосте. Захід організували Благодійний фонд «МХП – Громаді» та підприємства Групи МХП. Зустріч відбулася в Черкаській обласній філармонії 12 лютого. 

У межах Форуму підбили підсумки реалізації соціальних проєктів за 2020 рік, окреслили напрямки діяльності та визначили пріоритети. Зокрема, у заході взяли участь: очільники ОТГ, депатути та можновладці, а також представники агроіндустріального холдингу МХП.

Директорка БФ «МХП – Громаді» Тетяна Волочай розповіла, що Благодійний фонд функціонує вже шостий рік і намагається активізувати громади та усіляко підтримувати їхні ініціативи.

– Спочатку ми працювали лише по території Черкаської області. Зараз же масштабувалися на всю Україну, займаємося благодійним і громадськими проєктами по всій країні, де є потужності агрохолдингу МХП. Наша мрія – подолати патерналізм в головах людей, ми хочемо  зробити їх проактивними і самозарадними. Для цього створюємо багато проєктів, які передбачають розвиток партнерства, – зазначила Волочай.

За словами очільника Черкаської обласної ради Анатолія Підгорного, цей захід для Черкащини є важливим.

– До сьогоднішнього Форму долучилися й інші регіони, і дуже приємно, що все починається саме з Черкащини. ОТГ і його представники зараз мають низку викликів, але я переконаний, що об’єднання обласної, місцевої влади та бізнесу допоможе вирішити багато проблем громад. Цей Форум дав нам можливість познайомитися,  почути одне одного та обговорити важливі питання, – сказав Підгорний.

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко наголосив на важливості участі громад у розвитку та поліпшенні життя всієї держави.

– Влада буде всебічно сприяти чесному і прозорому бізнесу реалізувати соціальні проєкти на територіях присутності. Реалії сьогодення такі, що в умовах децентралізації у виграші – громади із інвесторами, як от сільськогосподарськими підприємствами. Приємно, що тут перебувають голови ОТГ не лише Черкащини, а й з усієї України. Лише спільною працею влади та громади із залученням бізнесу можна досягнути результатів. Щодо співпраці у нас уже є амбітні плани, і я впевнений, що ми зможемо з цим впоратися, – зауважив Скічко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x