Не ОТГ, а ТГ: термін «ОТГ» втратив свою актуальність після місцевих виборів

Не ОТГ, а ТГ: термін «ОТГ» втратив свою актуальність після місцевих виборів

Представниця черкаського регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ) Лариса Булка зазначає, що саме час звикати до нової термінології і замість досі звичного ОТГ (об’єднана територіальна громада) варто вживати абревіатуру ТГ (територіальна громада).

– Протягом останніх п’яти років ми звикали до назви «об’єднана територіальна громада». Спочатку скорочення ОТГ «заходило» далеко не всім. Багато хто не розумів його суті, але що більше ставало об’єднаних громад в Україні, то абревіатура ставала звичною і вже не викликала питань. Нині ж маємо звикати до терміна «територіальна громада» (ТГ), – пише Лариса Булка на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами представниці АМУ, термін «ОТГ» втратив свою актуальність після місцевих виборів 25 жовтня, адже тепер усі громади в країні – об’єднані.

Крім того, в офіційних джерел вживають саме термін «територіальна громада»:.

– Багато колег зі ЗМІ, чиновників та навіть самих голів громад продовжують все ще вживати словосполучення ОТГ. Але це не лише не актуально, а й не правильно. Тому пора звикати до нової правильної термінології, – зазначила пані Лариса.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x