Студенти медакадемії зібрали кошти для онкохворого підлітка

Студенти медакадемії зібрали кошти для онкохворого підлітка

Студентська рада Черкаської медичної академії за підтримки ректорки Інни Губенко провела акцію до Всесвітнього дня онкохворої дитини 15 лютого. Напередодні студенти та викладачі зібрали кошти, аби закупити подарунки для пацієнтів дитячого відділення Черкаського обласного онкодиспансеру.

За словами керівниці волонтерського загону, викладачки Черкаської медичної академії Ольги Самоголової, благодійний підрозділ освітнього закладу функціонує понад 10 років.

– Реалізувати цю ініціативу ми вирішили на позачерговому зібранні студентської ради. Студенти зібрали кошти та закупили різні презенти: канцтовари, іграшки та фрукти, аби розвеселити маленьких пацієнтів та поліпшити їхній настрій. Цьогоріч з благодійних внесків вдалося отримати близько 9 тисяч гривень, тому частину з них виокремили для адресної фінансової допомоги онкохворому Андрію Нагорному, – зазначила Самоголова.

Як зауважив голова студради Черкаської медичної академії Владислав Тирса, до пандемії вихованці освітнього закладу приходили в онкодиспансер і гралися з дітками: малювали, створювали тематичні вироби та проводили майстер-класи.

– Загалом ми щомісяця організовуємо засідання студентської ради й обговорюємо актуальні пропозиції. Більшість ініціатив стосуються визначних дат, зокрема й Всесвітнього дня онкохворої дитини. Студенти вирішили, що доцільно зібрати кошти і зробити хворим приємно. Цим зайнялися старости відділень, – сказав Тирса.

Проректорка з виховної роботи та зв’язків з громадськістю Черкаської медичної академії Анжела Демченко додала, що до онкохворих дітей необхідно ставитися з посиленою увагою.

– Мене питання онкологічного захворювання в дітей турбує особисто, адже в певний проміжок часу теж пройшла через це. Коли студенти вирішили надати адресну фінансову допомогу Андрію, то всі підтримали ідею одноголосно. Наші вихованці ніколи не вагаються робити добрі вчинки чи залишитися осторонь. Вони завжди готові допомагати, – наголосила Демченко.

Представники Черкаської медичної академії постійно беруть участь у благодійних акціях, інколи їх ініціюють. Адміністрація закладу всіляко підтримує пропозиції студентів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x