На Черкащині 12 закладів для літніх людей працюють із порушеннями

На Черкащині 12 закладів для літніх людей працюють із порушеннями

Після трагедії в нелегальному будинку для літніх людей у Харкові, що забрала життя 15 людей, в усіх областях, зокрема й у Черкаській, розпочали перевірку законності будинків такого типу та умови проживання в них. Про це повідомив очільник Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Він зазначив, що до перевірок в області залучили 17 мобільних груп. У результаті виявили 12 закладів, що працюють із порушеннями, 4 з них узагалі відсутні в ЄДРПОУ та не зареєстровані, а решту власники оформили як громадські, релігійні та благодійні організації. У цих будинках проживає 151 особа.

За словами голови облдержадміністрації, уже відкрито кримінальні провадження. Зараз вирішують, що робити з цими громадськими організаціями. Бо по факту це приватні будинки, де 7–8 осіб перебувають добровільно.

У спеціально створену комісію увійшли фахівці ДСНС, Нацполіції, податкової, органів соцзахисту, Держпродспоживслужби. Вони перевіють ці будинки для літніх людей кожен за свої напрямом: на протипожежну безпеку, на рух коштів за бухгалтерією, на якість надання соцпослуг, харчування, санепідеміологічні норми та ін.

– Усі порушення мають супроводжуватися жорсткими санкціями! – зауважив Олександр Скічко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x