Черкаський письменник презентував нову серію видання «Вузлики на пам’ять»

Черкаський письменник презентував нову серію видання «Вузлики на пам’ять»

Четверту серію «Вузликів на пам’ять» Валерія Маснюка представили на літературному вечорі у приміщення наукової бібліотеки ім. Т. Шевченка сьогодні, 16 лютого.

Черкаському письменникові Валерію Маснюкові майже 80 років. Він має дві вищі освіти, за життя працював і робітником, і вантажником, і вчителем, і коректором, і журналістом. Зараз – популяризує українську мову, створюючи гуморески й бувальщини.

«Вузлики на пам’ять», за словами самого автора, – це такий собі довідник про культуру мови на щодень. І нещодавно вийшла друком уже четверта книга з цієї серії.

– Мета моїх віршованих «вузликів» – очищати українську мову від непотребу, себто суржику. «Жартома і веселенько вчімо мову рідненьку» – таке гасло моєї книги. Я не ставив завдання просто укласти правила, а хотів, щоб людина прочитала, усміхнулася і запам’ятала, – зауважив Валерій Маснюк.

Валерій Левкович зачитав зо два десятки віршів із нової збірки й принагідно подякував за допомогу в підготовці видання: письменникові Василю Трохименку, видавчині Юлії Чабаненко, меценатові Ярославу Коваленку та представникам місцевої влади – за фінансування з бюджету.

– Я нагадаю вам слова Святослава Караванського: «У нас украдено мову і підсунуто псевдомову – суржик, який належить поборювати». Як на мене, людина, яка живе в Україні, і не спілкується мовою цієї країни, – або завойовник, або гість, або несповна розуму, – сказав Валерій Маснюк.

Насамкінець літературної зустрічі Василь Вермен, товариш письменника, привітав його з публікацією нової книги – зіграв пару пісень під гітару.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x