Будівництво культурного центру в Каневі коштуватиме понад 100 млн грн

Будівництво культурного центру в Каневі коштуватиме понад 100 млн грн

Будівництво культурного центру у Каневі планують завершити до кінця 2021 року. Про це під час пресконференції повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

За його словами, загальна кошторисна вартість об’єкту становить 102, 1 млн грн. Державна субвенція передбачає 65 млн грн. Будинок культури в Каневі буде розраховано на 700 місць.

– Нині окремі роботи вже виконали. Цей об’єкт маємо завершити цього року. Ми вже працюємо над концепцією, це має бути культурний центр Шевченкової творчості. Прагнемо, аби у закладі відбувалися Шевченкові дні, розміщували експозиції основних робіт митця, функціонували різноманітні гуртки для дітей. Це не просто концертна зала, що працюватиме раз на рік, – сказав Скічко.

Варто зазначити, що будівництво розпочалося ще у 1984 році. У 90-х роках за браком коштів роботи призупинили, а відновили будівництво з 2004. Тоді фахівцям вдалося зробити покрівлю, установити вікна, двері, провести опалення.   У 2013 році спеціалісти оздобили фасади та частково внутрішні приміщення, а також прилеглу територію.

Через чотири роки об’єкт зарахували до стратегії регіонального розвитку Мінрегіону. Роботи мали закінчити до 2019 року. У 2018 році перебіг будівництва оглянув тодішній міністр культури Євген Нищук. Зокрема, готовність Будинку культури оцінили у 70%.

У серпні 2020 року до Канева приїхав Володимир Зеленський. Тоді представник підрядника зазначив, що для завершення будівництва необхідно орієнтовно 240 млн, а для першої черги будівництва – 70 млн грн.

Володимир Зеленський зауважив, що ці кошти можна буде виділити безпосередньою субвенцією та передати об’єкт на баланс обласної влади. Водночас після огляду приміщень, зокрема актової зали, президент наголосив, що всі роботи за бажанням можна завершити до кінця року. Нині проєкт зараховано до програми «Велике будівництво».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x