Як вибрати кухонну плиту за 5 критеріями

Як вибрати кухонну плиту за 5 критеріями

Асортимент кухонних плит постійно розширюється та вдосконалюється. Виробники побутової техніки намагаються здивувати користувачів новими моделями зі Смарт-функціями, інноваційними інтерфейсами керування, додатковими режимами й функціями. Щоб зробити правильний вибір, потрібно ретельно проаналізувати особливості доступних варіантів. 

 

Виробник

 

Найраціональніший вибір — плита від відомого виробника з позитивною репутацією. По-перше, бренду, що перевірений часом і людьми, легше довіритися. По-друге, можна уникнути безлічі проблем у подальшій експлуатації. Бо ремонт техніки від популярних марок обходиться дешевше та з меншими зусиллями. Топові бренди надають довготривалу гарантію на власну продукцію. Наприклад, плита Gorenje підлягає безплатному гарантійному обслуговуванню впродовж 1-2 років після придбання.

 

Тип плити

 

Кожен з різновидів кухонних плит заслуговує уваги та має сильні сторони:

 

  • газові моделі приваблюють демократичною ціною, ергономічністю й високим КПД;

 

  • електричні плити (з ТЕНом чи індукційні) приємно вражають економічністю та функціональністю;

 

  • комбіновані девайси підкуповують універсальністю й технологічністю.

 

Газову плиту доцільно обрати для газифікованого житла. Важливо, щоб у приміщенні, призначеному для встановлення, була якісна вентиляція.

Електроплита — ідеальний варіант для помешкання, у якому немає доступу до центральної мережі газопостачання.

Плита комбінованого типу — справжня знахідка для житла, під’єднаного до електромережі. Завдяки додатковим конфоркам, вона зможе працювати навіть під час планового відключення електропостачання.

 

Наявність духовки

 

Плита з духовкою — це пристрій формату «2 в 1». Вона коштує дорожче, ніж звичайна варильна панель, тому що має більші розміри та розширені функціональні можливості. Варто купувати таку плиту у наступних випадках:

 

1. якщо на кухні є достатньо вільного простору для її встановлення,

 

2. планується часто готувати їжу,

 

3. в кухонному гарнітурі передбачено місце саме для моделі з залежною духовкою.

 

Кількість конфорок

 

Для комфортного приготування їжі у домашніх умовах потрібна плита з декількома конфорками. Їх має бути щонайменше дві. Інакше користувач не зможе одночасно виконувати відразу кілька кулінарних «операцій» (наприклад, паралельно готувати бульйон і засмажку для супу або борщу).

Оптимальний сімейний варіант — плита з 4 конфорками. Вона здатна задовольнити потреби рядового користувача і професійного кухаря.

 

Матеріал робочої поверхні

 

Найпопулярніші матеріали — нержавіюча сталь, сталь з емаллю, склокераміка.

 

1. Склокерамічні моделі найстильніші та найдорожчі. Окрім естетичності, вони відрізняються надійністю. Щоправда, такі моделі бояться абразивних матеріалів і гарячого цукру.

 

2. Плити з емалі виглядають мінімалістично й лаконічно. Вони мають чудові гігієнічні властивості. А головний недолік таких — нестійкість до сколів.

 

3. Найпрактичніше рішення — пристрої з корпусами з нержавійки. Вони легко чистяться та стійки до механічних впливів.

 

Звичайно, під час пошуку ідеальної кухонної плити важливо звертати увагу на візуальні характеристики. Вони не входять в топ найважливіших критеріїв лише тому, що не впливають на експлуатацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x