Аномальний холод на Черкащині: очікується до 29º морозу

Аномальний холод на Черкащині: очікується до 29º морозу

На Черкащині у найближчу ніч очікується до 25-27º, місцями до 29º морозу. Вдень на сонці аномальний холод швидко втратить силу, температура підвищиться до 9-11º морозу. Доба 19 лютого може стати найхолоднішою цієї зими. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру. 

Компенсацією за аномальне тепло грудня-січня виявився тривалий лютневий аномальний холод. Майже тиждень від’ємна аномалія температурного фону 7-11º. І на останок зима підготувала ще одну порцію сильних морозів.

Атлантичний циклон зі сходу, затягнув у свою циркуляцію нову порцію арктичного повітря. А завдяки антициклону, який переміщується в помірні широти зі Скандинавії, це повітря буде додатково вихолоджуватися у нічні години.

У передостанні вихідні, 20-21 лютого синоптична ситуація різко зміниться. З Атлантики прорветься великий за розмірами циклон, який несе із собою опади та потепління. Черкащина тривалий час буде знаходитися в теплому секторі цього циклону, температурний фон «стрибне» до невеликих позитивних значень: у суботу ще вночі прогнозуємо 14-19º морозу, але вже вдень від 4º морозу до 1º тепла.

Надалі температура повітря коливатиметься від 3º морозу до 2º тепла.

Читайте про те, як Черкаси стали найхолоднішим містом Центральної Європи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x