Депутати Черкащини просять підтримати закон про колабораціонізм

Депутати Черкащини просять підтримати закон про колабораціонізм

На сьогоднішній сесії Черкаської обласної ради представники ВО «ЧЕРКАЩАНИ», «Нацкорпусу» та «ЄС» звернулися з проханням підтримати законопроєкт про колабораціонізм.

Депутат фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Олег Петренко зауважив, що таке рішення потрібне для законодавчого закріплення акту агресії і покарання тих, хто співпрацює з окупантом українських територій.

– Президент як головнокомандувач та РНБО зараз діють правильно. І з огляду на те, що законопроєкт про колабораціонізм уже зареєстровано у Верховній Раді, прошу внести його до порядку денного й підтримати голосуванням.

Звернення підтримав очільник «Національного корпусу» Дмитро Кухарчук:

– Маємо цілі корпорації, збройні формування, які допомагають агресорові. Так, я вдячний президентові Зеленському за санкції щодо Козака й підозру Шарію, але підхід має бути комплексний. І от якраз закон про колабораціонізм унеможливити будь яку антиукраїнську діяльність.

Із проханням підтримати звернення до коаліції щодо розгляду такого законопроєкту виступив і заступник голови обласної ради Роман Сущенко.

– «Європейська Солідарність» перша подала цей законопроєкт, що передбачає покарання за умисне і добровільне співробітництво з тими, хто зазіхає на територіальну цілісність і незалежність України, – зазначив Сущенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x