Радуцький порушив питання будівництва садочка в Черкасах

Радуцький порушив питання будівництва садочка в Черкасах

На сесії Черкаської обласної ради депутат від фракції «Європейська Солідарність» Олександр Радуцький порушив питання будівництва садочка в Черкасах.

За словами Радуцького, ще 2019 року під час візиту Володимира Зеленського на Черкащину обговорювали потребу збудувати дитячий садок у Південно-Західному районі. Однак пізніше чомусь вирішили звести його в мікрорайоні «Митниця», причому значно дорожче.

Цим питанням, як зауважив Олександр Радуцький, займався директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міськради Артур Савін. Як з’ясувалося, планують звести 4-поверхову будівлю й облаштувати ліфтами. Але ж усі діти мають бути рівні.

– Я звернувся до правоохоронців, бо людину з міськради підозрюють за хабар, – зауважив Радуцький.

Депутат від «ЄС» запропонував очільникові Черкаської ОДА  розглянути можливість розділити фінансування і збудувати два садочки.

Голова ОДА Олександр Скічко у відповідь зауважив, що бюджетний кодекс не передбачає поділу: гроші спрямовані на конкретний об’єкт і якщо він не буде збудований, то гроші повернуть до бюджету.

Олександр Скічко також навів статистичні дані про те, що заклади дошкільної освіти заповнені. Він зазначив, що повністю підтримує забезпечення рівних умов для дошкільнят.

– У такому разі варто звернутися до Кабміну для внесення змін у документацію, аби не було садочків із ліфтами. Я певен, що вас вводять  в оману, бо зміни не мав вносити корупціонер Савін, – звернувся Радуцький до голови ОДА.

Очільник ОДА попросив депутата Радуцького розробити дорожню карту з урахуванням усіх змін і строків.

Дискусія завершилась на тому, що Радуцький зі Скічком домовились  зустрітися й обговорити цю проблему найближчим часом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x