Обдаровані діти Черкащини можуть отримати стипендію голови облради

Обдаровані діти Черкащини можуть отримати стипендію голови облради

П’ятеро черкащан, які мають значні досягнення у сферах освіти, культури та мистецтв, фізичної культури та спорту можуть отримати стипендію голови Черкаської обласної ради. Виплати з обласного бюджету здійснюватимуть щомісячно впродовж року. Таке рішення ухвалили депутати під час пленарного засідання.

Кандидатів на призначення стипендії обиратиме спеціальна комісія. До її складу зараховані представники структурних підрозділів облдержадміністрації з питань освіти, культури, спорту.

На стипендію можуть претендувати діти, які навчаються в закладах освіти, культури й спорту області віком від 8 до 18 років та мають у відповідних сферах протягом останніх двох років значні досягнення:

1) у сфері освіти:

– стали переможцями Міжнародних, Всеукраїнських та обласних олімпіад, конкурсів, турнірів, фестивалів, змагань, що мають офіційний статус.

2) у галузі культури та мистецтв:

стали переможцями та лауреатами Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсів, фестивалів, виставок, вернісажів, що мають статус заходів;

–  мають публікації власних творів окремими збірками та/або публікації у престижних виданнях (видання всеукраїнського або міжнародного масштабу, значення, тиражу);

регулярно беруть участь у культурному житті як виконавці або автори творів (музика, література, поезія).

3) у сфері фізичної культури та спорту:

стали переможцями та призерами Міжнародних, Всеукраїнських та обласних чемпіонатів, турнірів, конкурсів, змагань, що мають офіційний статус.

Діти, які є стипендіатами іншого рівня, нагороджені стипендіями Президента України, Кабінету Міністрів України або встановленими благодійними фондами, приватними особами, підприємствами та організаціями (інші грошові винагороди), не можуть бути кандидатами на нагородження стипендією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x