Людмила Кравченко: “Інфікуватися вакциною – неможливо”

Людмила Кравченко: “Інфікуватися вакциною – неможливо”

Пресбрифінг щодо специфіки здійснення вакцинації в області відбувся в Черкаській обласній лікарні 24 лютого. Про це повідомляють журналісти «Нової Доби».

За словами головної санітарно-епідеміологічної лікарки Черкаської області Людмили Кравченко, вакцина Oxford/AstraZeneca розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Зокрема, препарат схвалений ВООЗ.

–  Вакцина виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) та має локальну (торговельну) назву Covishield. Дозвіл на її використання надали Великобританія, Європейський Союз та Індія, – сказала Кравченко.

Вона пояснила, що у вакцині використовується вектор генетично модифікованого аденовірусу, який втратив властивість до розмноження і містить кодування білка SARS-CoV-2.

– Цей білок виробляється після щеплення. Він сприяє реакції імунної системи на коронавірусну інфекцію. Для імунізації необхідно дві дози вакцини з інтервалом 28 днів. Препарат зберігається при температурі від +2° до +8° С до шести місяців. Нині ВООЗ не зареєструвала жодного летального випадку після проведення щеплення. Інфікуватися вакциною неможливо, адже препарат не містить живого збудника вірусу, – зазначила Людмила Кравченко.

Лікарка мобільної бригади Звенигородського ЦПМСД Людмила Доценко зауважила,  вакцинацію проводитимуть відповідно до дорожньої карти, яку розробило МОЗ України.

–  Імунізацію здійснюватимуть фахівці мобільної бригади Звенигородського ЦПМСД, які пройшли відповідне навчання. На час брифінгу уже провели 5 щеплень. Усі вакциновані перебувають під наглядом лікарів. Пацієнти почуваються добре, стан здоров’я – задовільний. Єдиний шлях до нашого здоров’я є власний та колективний імунітет, – додала Доценко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x