Олександр Скічко та голови громад-об’єднавців Черкащини обговорили взаємовигідне партнерство

Олександр Скічко та голови громад-об’єднавців Черкащини обговорили взаємовигідне партнерство

Громади, облдержадміністрація та облрада мають працювати разом. Така синергія зусиль дасть максимально позитивний результат у економічному, соціальному та інвестиційному розвитку. Таке переконання висловив очільник Черкащини Олександр Скічко, спілкуючись із громадами області. Про це інформують у Черкаській ОДА.

 

Днями очільники громад Черкащини, голови ОДА та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Асоціації тергромад України на розширеному засіданні регіонального відділення Всеукраїнської асоціації ОТГ у Новодмитрівській об’єднаній територіальній громаді налагоджували взаємовигідну співпрацю. По завершенню підписали Меморандум про співпрацю.

– Нині ми зустрічаємося не в облдержадміністрації, а в одній з територіальних громад, і це не дивно, а закономірно, – звернувся до присутніх Олександр Скічко. – Адже зараз саме територіальні громади є безпосередніми суб’єктами усіх процесів, що відбуваються. Вони ініціюють, пропонують інвестиційні проекти, надають інформацію. Зі свого боку, ми теж активно долучаємося. Але нам треба поглиблювати таку співпрацю. На сьогодні важливо і вкрай потрібно знайти баланс і скооперуватися у нашій роботі.

Уже є приклади, коли громади Черкащини збільшили свої надходження в 10 разів після децентралізації. Це питання ефективного управління та менеджменту податків, переконаний голова ОДА. Водночас він зауважив, що в Україні планується низка законодавчих ініціатив, які мають врегулювати та покращити діяльність територіальних громад.

– З-поміж найосновніших законодавчих ініціатив – лісова реформа, за якою податки також будуть збільшені й надходитимуть в бюджети ОТГ, – додав посадовець. – Плануються та розробляються законодавчі ініціативи з унормування податку на землю. Треба вирішити те питання, коли в одній ОТГ податок на землю мінімальний, у когось – середній, а хтось встановив максимальну плату. Зі свого боку як голова ОДА готовий допомогти очільника громад організувати комунікацію з Кабміном, Офісом Президента, адже у нас зараз є така можливість.

Він закликав очільників громад активніше комунікувати з облдержадміністрацією та ініціювати зміни на місцях. ОДА робитиме усі можливі кроки, аби допомогти в реалізації проектів на місцях.

– Я хочу, щоб ОДА була майданчиком, де ми можемо спілкуватися і разом працювати. Це – базова умова позитивного результату, – підсумував Олександр Скічко.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x