Олександр Скічко: “На Черкащині планують вакцинувати 7 тисяч медиків”

Олександр Скічко: “На Черкащині планують вакцинувати 7 тисяч медиків”

Пресбрифінг з нагоди отримання 16 200 доз вакцини від COVID-19 відбувся в Черкаській обласній лікарні 24 лютого. Про це повідомляють журналісти «Нової Доби».

Як зазначив голова ОДА Олександр Скічко, згодом на Черкащині вакцинуватимуть сто медичних працівників.

– Вакцина Oxford/AstraZeneca доставлена до пунктів щеплень, зокрема, Черкаської обласної лікарні. Транспортування та зберігання медичного препарату відбувається відповідно до нормативних актів, які задекларовані МОЗ. Кожен медичний працівник, який бере участь в процесі імунізації, дає на це добровільну згоду. Зокрема, лікарі, яких вакцинують, зараховуються до електронної системи. За необхідності можна отримати документ чи підтвердження, що етап вакцинації був пройдений, – сказав Скічко.

Він додав, що загалом під час першого етапу вакцинації планують щепити 7 тисяч медиків Черкаської області.

– Насамперед, йдеться про медичних працівників, які працюють в стаціонарі з ковідними пацієнтами: спеціалістів екстреної медичної допомоги та лабораторій, а також фахівців мобільних бригад. 25 лютого розпочнеться навчання лікарів. Водночас поступово збільшуватиметься кількість мобільних бригад та пунктів щеплень. Загалом в області повинно бути 6 мобільних бригад та 114 пунктів щеплень.

Насамкінець очільник ОДА зауважив, що за попередньою офіційною інформацією МОЗ України, 38% медиків погодилися на вакцинацію.

– Натомість більшість фахівців медичної галузі вже перехворіли. Думаю, що кількість щеплених збільшуватиметься відповідно до результатів імунізації. Населення потрібно своєчасно та систематично інформувати про ці кроки, адже антивакцинальна компанія є досить широкою, – зазначив Олександр Скічко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x