5 речей, які значно полегшують життя літнім людям

5 речей, які значно полегшують життя літнім людям

Коли “розумні” пристрої тільки починали підкорювати ринок, їхньою цільовою аудиторією була переважно молодь. Проте інноваційні технології розвинулися вже настільки, що зараз є навіть девайси, які допомагають літнім людям. 

Розглянемо такі корисні прилади детальніше.

 

Робот-пилосос

 

 

Компактні розміри, легке налаштування та повністю самостійна робота – це ідеальний помічник пенсіонера для наведення ладу в оселі. Його можна запрограмувати на регулярне прибирання в конкретні дні або вмикати за потребою у будь-який час, у тому числі й дистанційно.

Користувачу залишається лише періодично чистити сам пилосос. Та це нескладно: треба просто відкрити контейнер і витрусити його вміст у відро для сміття. На пояснення необхідних налаштувань знадобиться щонайбільше 20 хвилин.

 

Розумний годинник

 

 

Дуже корисна річ для літніх людей – apple watch se. Цей годинник пропонує широкий функціонал навіть без підключення до смартфона. Завдяки йому ви завжди в курсі, якщо батьки залишать домашню зону чи раптово впадуть.

А самі пенсіонери, крім часу, можуть контролювати свій пульс і сон. Модель має функцію тривожної кнопки, щоб у разі небезпеки одразу сповістити про це близьких.

Тим, хто турбується про здоров’я, корисно придбати apple watch series 6, де встановлені унікальні датчики, які вимірюють рівень насичення крові киснем і ритм серця: через спеціальну програму реально навіть робити ЕКГ.

 

Сигналізація про витік газу

 

 

У людей похилого віку погіршуються рецептори відчуття, тому прилад, що фіксує перевищення нормального рівня газу в приміщенні, річ корисна.

Тільки-но показник перетне допустимі межі, пристрій почне видавати звуковий сигнал.

Якщо концентрація газу підвищуватиметься й далі, прилад видаватиме гучніший звук, до 85 дБ – цього достатньо, щоб збудити від сну дідуся або “перекричати” пилосос чи гучно увімкнений телевізор.

Ваші батьки мешкають у заміському будинку, і замість газової плити в них дров’яна піч? Тоді придбайте пристрій, що фіксує рівень чадного газу. Чим дорожча модель, тим ширший її функціонал. Найдорожчі сигналізатори можуть надсилати екстрений виклик на запрограмований номер або навіть припиняти постачання газу.

 

Смарт-розетка

 

 

Ще один девайс для безпеки ваших рідних. У його функціоналі:

вмикання і вимикання пристроїв за розкладом або з огляду на датчики, які спрацювали, відповідно до налаштування “розумного” будинку;

регулювання сили струму;

блокування живлення всіх вимкнених приладів;

повідомлення про вмикання та вимикання пристроїв.

Такі розетки запобігають виникненню пожеж, якщо людина, наприклад, забула вимкнути праску або інший небезпечний прилад.

 

Пігульниця з таймером

 

 

Це такий собі контейнер для пігулок з будильником. Завдяки йому власник ніколи не проґавить час приймання ліків. Дорожчі аналоги мають дробові контейнери на кожен день.

Усі ці речі допоможуть літній людині у побуті та заспокоюють ваші нерви, тому турботливим дітям слід придивитися до таких девайсів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x