Хочеться вірити, що перезавантаження влади на Черкащині почалося

Дуже хочеться вірити, що перезавантаження влади на Черкащині розпочався. Вчора 25 лютого на сесії обласної ради депутати прийняли низку важливих рішень – поміняли голову ради, оголосили недовіру колишньому губернатору і фактично оголосили про саморозпуск.

Уперше на сесію зайшли люди, громада. За правом, наданим Конституцією, вони змогли побачити, які питання піднімаються, як голосують депутати, вносити свої пропозиції. Це дуже правильно. Нарешті громада дійсно взяла владу у свої руки і зараз делегують ці повноваження через фільтр Майдану відкрито, по заслугам.

І громада, і депутати підтримали на посаду голови облради Валентину Коваленко. Знаю її як колегу по партії, фракції, постійно бачила її на майданах, вона небайдужа жінка, патріот. Вибір людей свідчить про її авторитет, про те, що вона достойна очолювати раду. Дуже важливо, щоб іще підібралася фахова, чесна, досвідчена та відповідальна команда заступників. Як керівник, добре знаю це.

Дуже правильно, що в порядок денний було включено питання про саморозпуск обласної ради (а потім і проголосований). Думаю, зіграло роль слово народного депутата Леоніда Даценка, який вчора висловився за розпуск облради і перевибори. Про це говорила й я кілька тижнів тому. Цією радою працювати вже не можливо. Вона повністю себе скомпрометувала як ненародна, нечеркаська, антисоціальна. Потрібно працювати з новими депутатами. Тобто, з новою командою фахівців, чесних і порядних, у керівництві облради, з новою командою депутатів – ось такий варіант нової влади в області найбільш правильний, на мою думку. Надзвичайно важливо, щоб була народна наглядова рада для контролю з безперечними правами бути присутньою на засіданнях, запитувати будь-який документ, інформацію для аналізу ситуації і подальших дій. Хотілося б, щоб усе-таки ми отримали результат перемоги, заради якої пролили кров скільки людей. Вірю в те, що український народ зможе побудувати нову державу. Для цього в нього вистачить і розуму, і фаху, і мудрості. Думаю, що це буде прикладом для всіх країн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x