У Черкасах буде алея україно-вірменської дружби

У Черкасах буде алея україно-вірменської дружби

Депутати Черкаської міської ради під час позачергової сесії ухвалили рішення щодо створення в місті алеї україно-вірменської дружби.

Алея розташована в мікрорайоні «Митниця» (від вулиць Припортової до Героїв Дніпра). Назвати пішохідну доріжку запропонував депутат міськради Нарек Казарян, адже до цього вона не мала найменування.

За словами Казаряна, компанія «Надія» витратила на облаштування алеї 7 мільйонів приватних гривень. Зокрема, за ці кошти створили фонтан.

Депутат від партії «Європейська Солідарність» Сергій Рубан виступив проти цього рішення.

– У 2014 та 2018 роках Вірменія як член ООН не проголосувала за визнання Криму як окупованої Росією території, – пояснив Рубан.

Натомість депутат міськради з «Голосу» Віктор Євпак натомість зазначив, що Вірменія – серед чотирьох держав, які визнали вибори у Криму.

– Ми є органом влади і, насамперед, повинні керуватися інтересами України. Буде складно пояснити таке рішення, – сказав Євпак.

Депутат від партії «За майбутнє» Павло Карась, додав, що в Черкасах є активна вірменська діаспора, яка заслуговує на підтримку в топоніміці.

– На мою думку, ці дискусії – політичні маніпуляції. Домогосподарка, яка сидить вдома і дивиться телевізор, може на це клюнути. Людина, яка думає, на таке не поведеться, – переконаний Карась.

 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x