Усі вакциновані вже не мають симптомів побічної дії, – лікар-імунолог

Усі вакциновані вже не мають симптомів побічної дії, – лікар-імунолог

На Черкащині уже провели 170 вакцинувань медиків від COVID-19 . За два дні було зафіксовано 6 повідомлень про несприятливі події після імунізації. Про це інформують у пресслужбі Черкаської ОДА.

За словами лікаря-імунолога Черкаської обласної лікарні Наталії Гармаш, усі симптопи – біль у місці ін’єкції, головний біль чи слабкість – є передбачуваними побічними діями, що прописані в інструкції.

На сьогодні всі медичні працівники, у яких зафіксували незначні побічні дії після вакцинації, жодних симптомів уже не мають.

За словами заступниці голови Черкаської ОДА Лариси Кошової, вакцинація добровільна та безкоштовна.

– Повідомлення про побічну дію після будь-якої вакцинації фіксуються та надходять по електронній системі до Державного експертного центру. Побічну дію передбачено інструкцією виробника кожної вакцини. Усі випадки аналізуємо. І це добре, що лікарі ретельно супроводжують кожного провакцинованого.  Прошу представників ЗМІ поставитися до цього відповідально та роз’яснювати громадянам, щоб запобігти фейковому інформуванню. Кампанія на сьогодні продовжується, – зауважила заступниця голови Черкаської ОДА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x