Із 1 березня в Україні розпочнуть видавати іпотеку під 7 %

Із 1 березня в Україні розпочнуть видавати іпотеку під 7 %

В Україні 1 березня відбудеться Церемонія підписання перших договорів на отримання кредитів між банками та позичальниками у межах «Доступної іпотеки 7%».

 

Про це повідомляють на урядовому порталі. «Як і планувалося, 1 березня відбудеться запуск програми: перші позичальники підпишуть договори на отримання кредитів з банками – учасниками програми», – йдеться в повідомленні.

«Доступна іпотека 7%» розроблена Мінфіном з ініціативи президента України Володимира Зеленського. Програмою у 2021 році зможуть скористатися близько 5 тисяч українських сімей.

«Доступна іпотека 7%» надає можливість людям із відносно невисоким рівнем доходу отримувати житло в кредит із частковою компенсацією відсотків державою. Плановий портфель іпотечних кредитів у цьому році становить 5 млрд грн.

 

Раніше стало відомо, щоб стати учасником програми, необов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи співробітником бюджетної сфери. Також скасували вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї або про проживання в гуртожитку жителями аварійних і старих будинків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x