Черкаський санаторій «Руська Поляна» отримав новий рентгенодіагностичний комплекс

Черкаський санаторій «Руська Поляна» отримав новий рентгенодіагностичний комплекс

До 116-річниці заснуванняр Ротарі у світі Черкаський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Руська Поляна» отримав новий рентгенодіагностичний комплекс «KRDC-02-ALFA» (Unimat Drad, виробництва Швейцарія). Це обладнання вдалося отримати згідно з міжнародним грантом GG 1985215. Також усім вихованцям санаторію передали солодкі подарунки.

 

 

− Встановлення нового апарату дозволить зменшити рівень опромінення для дітей, покращити якість обстеження, своєчасно виявляти захворювання органів дихання та проводити телемедичні консультації фахівцями обласних лікувальних закладів, − сказав керівник закладу Леонід Лащенко. – Ми щиросердно дякуємо ротарійцям із клубів «Rosenheim Innstadt» (Німеччина) та «Черкаси-центр» (Україна) за такий чудовий подарунок. Відрадно те, що благодійники уже багато років опікуються нашим закладом та завжди допомагають.

 

 

Така співпраця триває уже понад 20 років. За словами президента ротарі-клубу «Черкаси-центр» Максима Кириченка, за весь цей час за рахунок міжнародних програм удалося інвестувати в здоров’я вихованців санаторію «Руська Поляна» понад 1 млн євро.

 

 

− Понад 20 років санаторієм опікується ротарі-клуб «Черкаси-центр». За час співпраці вдалося реалізували чотири міжнародні гранти та програму «Дитячі серця», згідно з якою благодійно були прооперовані в Німеччині та пройшли реабілітацію в санаторії 29 дітей із вродженими вадами серця. На це спрямували 750 тисяч євро, − відзначив Максим Кириченко. – Члени нашого клубу завжди готові допомагати санаторію. І не лише фінансово, постійно намагаємося організовувати для дітей свята, до яких долучаємося й самі.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x