В Умані виявили 5 «незаконних» автівок

В Умані виявили 5 «незаконних» автівок

Працівники відділу забезпечення безпеки дорожнього руху УПД ГУ НП в Черкаській області під час проведення профілактичних заходів у місті Умань виявили 5 автомобілів з порушенням митного законодавства та підробкою свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Автомобілі вилучені та доставлені до Уманського відділу поліції для вирішення питання по суті. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

З метою зниження рівня аварійності, підтримання публічної безпеки і порядку, протидії злочинності, співробітники відділу забезпечення безпеки дорожнього руху УПД ГУ НП спільно з працівниками батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Черкаській області провели відпрацювання міста Умань.

Під час відпрацювання було виявлено 5 автомобілів, що експлуатуються на території України з порушенням законодавства:
– «Ауді А6», свідоцтво про реєстрацію має явні ознаки підробки, панель з номером кузова вварена кустарним шляхом та комплектуючі деталі автомобіля не відповідають записам в реєстраційних документах;

– «Фольксваген Гольф», свідоцтво про реєстрацію має явні ознаки підробки та номер кузова автомобіля пошкоджено механічним шляхом;

– «Опель Вектра», номерні знаки не належать даному транспортному засобу та автомобіль перебуває на території України з порушенням митного законодавства;

– «БМВ 316», свідоцтво про реєстрацію має явні ознаки підробки;

– «Фольксваген Пассат», номерні знаки не належать даному транспортному засобу та автомобіль перебуває на території України з порушенням митного законодавства.

Власники вказаних автомобілів правоохоронцям ніяких пояснень не надали про виявлені порушення.

За кожним фактом за попередньою кваліфікацією відкриті кримінальні провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. По кожному кримінальному проваджені призначено технічна експертиза документів та комплексне дослідження автомобілів.
Крім того, під час профілактичних заходів було винесено 5 постанов та 2 протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху:

– 3 постанови за ч.6 ст. 121 КУпАП (керування ТЗ не зареєстрованому в установленому порядку);
– 2 постанова за ч. 3 та ч 1, ст. 126 КУпАП (керування ТЗ особою, позбавленою права керування);
– 2 протоколи за ст. 130 (керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x