Нова звичка з «Новою Добою»

Нова звичка з «Новою Добою»

Багато людей звикли починати свій ранок із чашки кави, адже вона додає бадьорості, допомагає прокинутися. Крім того, кава ще й корисна для здоров’я, якщо вживати її в міру і обов’язково після сніданку, а не натщесерце.

 

7 причин випити кави

 

  1. Кава корисна для голови. Зокрема підвищує працездатність, знімає втому і стимулює розумову діяльність. Однак на голодний шлунок каву пити не можна, оскільки в цьому випадку він діє навпаки.

 

  1. Кава допомагає схуднути. Учені з Китаю дійшли до висновку, що кофеїн знижує апетит і провокує більш активну витрату енергії.

 

  1. Кава знижує ризик розвитку діабету 2 типу. За даними досліджень, кожна чашка кави в день знижує ризик розвитку діабету на 7%.

 

  1. Кава зменшує шанс розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Ті, хто регулярно вживають каву, мають на 60% менше шансів захворіти на ці хвороби.

 

  1. Кава чудовий антидепресант. Тільки 2 чашки кави в день можуть в три рази зменшити ризик виникнення депресії. Ті, хто часто п’ють каву, більш впевнені в собі і не страждають заниженою самооцінкою.

 

  1. Кава покращує потенцію. Лікарі стверджують, що в невеликих кількостях кава покращує у чоловіків сперматогенез і потенцію. Також кава добре впливає на сексуальну активність жінок після 50 років.

 

  1. Кава корисна для печінки. Цей орган дуже вразливий до алкоголю та фруктози і зловживання ними призводить до цирозу. Доведено, що кава знижує ризик розвитку цього захворювання на 80%. До того ж кава знижує ризик виникнення раку печінки на 40%.

 

 

Зазвичай, каву вранці п’ють, щоб швидше прокинутися і отримати заряд енергії. Так і відбувається, в перші 10 хвилин у кров потрапляє кофеїн, він посилює серцебиття і тим самим зростає тиск. Через 20 хвилин організм повністю відновлюється після сну, стає легше приймати рішення, так як сонливість і втома проходять.

 

Через півгодини після випитої чашки кави в крові підвищується адреналін, який заряджає енергією, а також рівень серотоніну, збільшуючи силу м’язів. А ось через 4 години в організмі, навіть якщо ви просто сидите на місці, починається процес розщеплення жирів і виділяється шлунковий сік. Через 6 годин, одна чашка кави, випита вранці, разом із водою виводить із організму вітаміни і поживні речовини, через що виникає незначний дисбаланс калієво-кальцієвого обміну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x