На День народження Шевченка відкриють драматичний театр (ФОТО)

На День народження Шевченка відкриють драматичний театр (ФОТО)

Драматичний театр у Черкасах відкриють 9 березня. О 18:30 тут уже відбудеться перший захід після пожежі.

Про це під час преспідходу повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. За його словами, комісія підписала акти 1 березня про те, що ця будівля введена в експлуатацію.

− Це не просто будівля для мене. Тут відбувалося багато подій, що пов’язані з моїми спогадами. Це дуже приємно, коли та будівля, в якій був 20 років тому, зараз має зовсім інший вигляд. Я неодноразово брав участь у різних заходах на цій сцені, яка зараз відремонтована. На сьогодні ми бачимо театр міжнародного рівня. Але назвати це великою перемогою я не можу. Бо ремонт театру тривав протягом шести років, а це не можна назвати перемогою. Я хочу, щоб це був останній такий затяжний проект на Черкащині, − зазначив Олександр Скічко.

Нагадаємо, відновлення драмтеатру після пожежі тривало понад 5 років. Очільник Черкаської ОДА зазначив, що ремонт театру вдалося завершити в межах програми «Велике будівництво».

− Моя позиція була така, щоб драмтеатр працював. Ми маємо ставити собі дедлайни. Це наш перший маленький результат. Він завершений у межах програми “Велике будівництво”. Нарешті ми завершуємо та вводимо його в експлуатацію, − зазначив Скічко.

За словами керівника Управління ДСНС у Черкаській області Андрія Даника, театр на сьогодні має сучасну протипожежну систему безпеки.

– Протипожежні двері мають додаткову вентиляцію для димовидалення. Протипожежна система була складна, і потрібно було здійснити її ретельне тестування. Тому перевіряли її в різних режимах, зокрема й аварійних. До 1 березня всі системи спрацювали на 100 відсотків, – розповів Андрій Даник.

Він додав, що на початку роботи театру Управління ДСНС передбачить постійне чергування, аби провести навчання відповідальних осіб комунальної установи.

Олександр Скічко подякував усім, хто активно працював над відкриттям театру упродовж останнього місяця. Зокрема, службі ДСНС України в області, директору театру, ДАБІ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x