У Черкасах обговорять права людей з інвалідністю

У Черкасах обговорять права людей з інвалідністю

У відокремленому підрозділі ГО «Життя без бар’єрів» – соціальному хабі ЦРГС «Твій Простір» – 9 березня відбудеться тематична зустріч людей з інвалідністю, які є представниками різних громадських об’єднань міста та області.

Захід відбудеться під гаслом «Людина – це цінність! Безбар’єрність – право, а не розкіш!»

За словами ініціаторки й організаторки зустрічі Лесі Валяєвої, голови ГО «Життя без бар’єрів», представниці Національної Асамблеї людей з інвалідністю України в Черкаській області, наразі в Черкасах немає міської програми з безбар’єрності.

– Програма «Простір без бар’єрів» припинила діяти ще кілька років тому і не запрацювала знову, обласна програма «Безбар’єрна Черкащина» 2008 року потребує внесення змін і актуалізації відповідно до чинного законодавства. Сподіваюся, що разом нам вдасться змінити ситуацію зі створенням безбар’єрного простору на краще! – зауважила Леся Валяєва.

Мета зустрічі – не лише зібрати людей з інвалідністю у дружній атмосфері та привітати зі святом весни, а й обговорити кілька важливих питань.

Зокрема, йтиметься про реалізацію права людей з інвалідністю на працю, фактичний стан та можливі шляхи вирішення питання. Запрошені фахівці з міського центру зайнятості та соціального фонду осіб з інвалідністю, які нададуть роз’яснення щодо чинного законодавства України.

Крім того, учасників зустрічі проінформують про Указ Президента України від 03.12.2020 № 533 «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», за яким Кабінету Міністрів доручено розробити та затвердити до 12 квітня 2021 року Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Також під час зустрічі мають обговорити основні проблеми людей з інвалідністю в місті та області, щоб напрацювати пропозиції та включити їх до регіонального плану дій.

Дані напрацювання спрямують до профільних структурних підрозділів Черкаської міської ради та обласної державної адміністрації з метою розробки та прийняття актуалізованих місцевих програм по безбар’єрності.

 

Читайте також: У Черкасах відбувся благодійний турнір на підтримку ГО “Сонячні діти” (ФОТО)

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x