До Biopharma Plasma Cherkasy завітала делегація з Хмельниччини

До Biopharma Plasma Cherkasy завітала делегація з Хмельниччини

До Biopharma Plasma Cherkasy сьогодні завітала делегація з Хмельниччини. Представники Biopharma Plasma в Україні, Хмельницького обласного центру служби крові й тамтешньої місцевої влади приїхали, щоб ознайомитись з етапами творення та діяльності черкаського центру крові та досвідом популяризації донорства. 

Директор Черкаського обласного центру крові Ярослав Березань розповів, що для гостей провели екскурсію Центром і показали їм усі особливості роботи з донорами.

Працівники «Biopharma» розповіли про те, як їм вдається популяризувати донорство, залучати інвесторів і більше людей, які хочуть робити добру справу. Зокрема, у Biopharma Plasma Cherkasy постійно проводять акції (приміром, до 12 березня ще триває акція «Донорство – це любов»).

Представники Хмельницького обласного центру служби крові, а також депутати обласної ради і працівники ОДА зізнаються, що приємно вражені побаченим у Черкасах і планують підтримати ініціативу щодо створення такого закладу на Хмельниччині.

– Черкаський центр крові вразив нас у гарному розумінні, зокрема європейськими стандартами. На жаль, наша служба переливання крові через застаріле обладнання не може забезпечити якості послуг на такому рівні. Тому готуватимемо проєкт рішення і сподіватимемося на співпрацю з Biopharma Plasma Cherkasy, адже хочемо забезпечити такий рівень і на Хмельниччині, – зазначив голова гуманітарної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, молоді та спорту Хмельницької облради Віктор Бурлик.

Як зауважила заступниця гуманітарної комісії охорони здоров’я, освіти, молоді та спорту, культури та релігії, соціального заходу Хмельницької обласної ради Світлана Павлишина, у черкаському центрі крові вона відчула емоцію щастя, хоч зазвичай із кров’ю погані асоціації.

– Я приємно вражена, що замість нарікань тут почали діяти. Тому це не просто колектив, а соціум. Я загорілась цією ідеєю, але, звісно, труднощів вистачає. Це насамперед, упередження і страх. Сьогодні наша місія – аргументувати на Хмельниччині, що заклад такого рівня має бути й у нас, адже йдеться про якість, що так потрібна сьогодні, – зазначила Світлана Павлишина.

Заступниця гуманітарної комісії зауважила: радіє тому, що пацієнт не постраждає від змін у комунальному закладі, а якраз навпаки. За словами Світлани Павлишиної послуги не будуть дорожчі, але ж якість – краща.

Директор КНП “Хмельницький обласний центр служби крові” Володимир Левицький поділився, що теж вражений роботою черкаського центру крові.

– Сьогодні вже тривають перемовини щодо ухвалення рішення про такий проєкт у Хмельницькій області. На жаль, кінцеве рішення не за мною, а за головою обласної ради та депутатами. Але хочеться, щоб наші донори теж могли приходити у такий сучасний заклад, – зазначив він.

Ярослав Березень зізнався, що відчуває гордість за Черкаський центр крові.

– Я радий за наш заклад, адже нам є що показати й чим поділитися з колегами. Ми рухаємося в правильному напрямку й відрізняємося від інших. Сьогодні хмельницьким колегам важливо було показати, що такі центри мають бути в кожному місті обласного значення, – зазначив директор Biopharma Plasma Cherkasy.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x