Нова звичка з «Новою Добою»

Нова звичка з «Новою Добою»

У будь-якій життєвій ситуації людина інстинктивно звертається до музики, щоб вплинути на свої почуття. Можна не бути професійним музикантом, аби допомогти собі поліпшити настрій та використати улюблену мелодію для покращення самопочуття.

 

Покращити пам’ять

 

Спробуйте послухати пісню, яка навіює спогади.

Раніше почута пісня здатна викликати асоціації різних подій та місць, відроджувати забуті почуття: романтичні, сумні, щасливі чи смішні. Музика може змусити нас відчути ностальгію, сміятися або плакати, сповнити любов’ю, теплом, жалем або печаллю.

Працюючи з людьми похилого віку, які страждають на втрату пам’яті, варто увімкнути їхню улюблену стару пісню, щоб повернути у щасливі часи. Занурюючись у ліричний настрій, вони потім часто діляться спогадами.

Музика допомагає дорослим людям відчути безперервність життя, нагадати все, що вони робили десятиріччя за десятиріччями.

 

Сфокусуватися

 

Якщо ви страждаєте на невроз або відчуваєте, що пливете за течією, втрапили контроль над життям, почуваєтеся у пастці та не можете вирішити якусь ситуацію – послухайте пісні зі свого улюбленого плейлиста.

Вони допоможуть врегулювати ваш пульс, відвернуть від тривожних думок та зовнішнього світу. Слухаючи музику, зосереджуйтеся на власному диханні.

Таким чином ви зможете оцінити все добре, що маєте в житті, та відчути себе більш комфортно.

 

Покращити моторику

Цілющі властивості музики з’являються через поєднання двох ресурсів – ментального та фізичного. За рахунок цього покращуються моторні навички, координація рухів, рівновага, м’язова пам’ять.

Лікувальна мелодія має бути ніжною, ритм на рахунок «один-два, один-два», але переконайтеся, що ви налаштувалися на здатність людини рухатися з певної точки. В ідеалі це має бути якась мелодія, яку людина пам’ятає, щось, здатне увімкнути її пам’ять та мобілізувати спогади.

 

Позбутися депресії

Якщо ви прокидаєтеся зарано, відчуваєте некерований страх, вам сумно, самотньо – спробуйте увімкнути свою улюблену класичну музику. Звук має бути негучним.

Спробуйте поринути в музику, подрімати, переключитися на зовнішній світ. Це може вивести вас із депресивного стану. Звучить дивно, але це може спрацювати.

 

Мотивувати себе

 

Спробуйте послухати все, що звучить 145 ударів на хвилину.

Для багатьох людей правильно складений плейлист є невід’ємною частиною тренувань та знижує негативний ефект фізичних навантажень.

Дослідження стверджують, що музика сприяє довшому підтриманню активності, допомагає відволіктися від болю та втоми. Обрані мелодії мають викликати насолоду з перших акордів.

Це сприятиме вашій продуктивності.  Ось чому так важливо правильно підібрати пісні та мелодії, які викликатимуть позитивні емоції та наповнюватимуть вас енергією. Для одних людей найважливішими в пісні є слова, для інших – ритм, що викликає бажання рухатися.

Дослідження популярних пісень останніх трьох десятиліть показали, що найчастіше вони відповідають 120 ударам на хвилину (BPM – величина, яка визначає швидкість виконання або відтворення композиції).

BPM – це кількість четвертних нот на хвилину, наприклад 120 BPM означає, що на хвилину грається 120 четвертних нот, тобто 2 удари на секунду.

Хоча ваш BPM на біговій доріжці може бути до 160 ударів на хвилину, дослідження стверджують, що 145 ударів є найвищою точкою, коли виникає ефект мотивації.

Тобто немає необхідності та практичної користі перевищувати цей показник. Експериментуйте, і ви будете знати інтуїтивно, яка музика  буде мотивувати вас у ваших заняттях.

 

За матеріалами інтернет-джерел

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x