Держекоінспекція зафіксувала високу концентрацію забруднення поверхневих вод

Держекоінспекція зафіксувала високу концентрацію забруднення поверхневих вод

Держекоінспеція прозвітувала про результати спостережень стану поверхневих вод Черкаської області. Про це інформує Державна екоінспекція у Черкаській області.

За 2020 рік Державна екологічна інспекція у сфері контролю водних ресурсів відібрала й проаналізувала 267 проб, виконавши 4632 визначення.

Держекоінспеція провела обстеження Кременчуцького водосховища від пристані Бучаки (Канівське водосховище) до с. Стецівка Чигиринського району на 28 створах (р. Тясмин  контролювалась на 16 створах, р. Золотоношка – на 4-х створах, р. Суха Згар – на 4-х, р. Ірклій – на 2-х та. р. Рось – на 14 створах).

Результати аналізів у відібраних пробах поверхневої води р. Тясмин в місці скиду зворотних вод після очисних споруд КП «Вод Гео» м. Сміла, РКП «Кам’янський водоканал» м. Кам’янка, р. Суха Згар, КП «Міський водоканал» Золотоніської міської ради та Чорнобаївського КП «ВУЖКГ» свідчать, що очисні споруди цих підприємств працюють неналежним чином, адже концентрації забруднювальних речовин зависокі.

Держекоінспекція спрямувала листи до міських і районних рад та правоохоронних органів, щоб ті забезпечили відповідне реагування.

Крім того, Державна екологічна інспекція неодноразово фіксувала порушення умов скиду стічних вод КП «Міський водоканал» Золотоніської міської ради до р. Суха Згар і КП «ВодГео» до р. Тясмин та відсутність дієвих організаційно-технічних заходів щодо недопущення наднормативного скиду забруднюючих речовин із стічними водами після очистки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x