Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року

Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року

Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року з доопрацюванням під час засідання третього березня. Про це інформує Урядовий портал.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, це перший такий фундаментальний документ за всю історію України.

– Національна економічна стратегія-2030 – це комплексний документ, який має привести Україну до клубу розвинених та успішних держав. Стратегія розроблена із залученням експертів, науковців, чиновників, народних депутатів. Це стане вагомим внеском у розвиток успішної, заможної європейської України, – сказав Шмигаль.

В уряді додали, що до створення НЕС-2030 долучилися понад 500 учасників: представники більш як 20 аналітичних центрів, понад 30 бізнес-асоціацій, 40 органів виконавчої влади, експертного середовища та громадянського суспільства, народні депутати.

Документ визначає стратегічні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг. Також Стратегія враховує важливі наскрізні напрямки – діджиталізацію, «зелений» курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед принципів, на яких будується Національна економічна стратегія – європейська та євроатлантична інтеграція, недоторканість приватної власності, верховенство права, нетерпимість до корупції, вільна і чесна конкуренція, рівний доступ для бізнесу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x