Нова звичка з «Новою Добою»

Нова звичка з «Новою Добою»

Корисне й здорове харчування дуже важливе для кожної людини. Але зачасту ті, хто працюють із офісу щодня, нехтують обідом або ж перекушують фастфудом. У результаті це негативно впливає і на стан фігури, і на здоров’я загалом. Вихід – носити ланч-бокси із собою. Це зовсім не складно, головне – бажання.

Передбачуваний склад

Насамперед власноруч приготований обід – це можливість контролювати склад страв. У недорогих місцях із обідами до 100 гривень їжу готують із дешевих і не найбільш якісних інгредієнтів. Немає нічого поганого в тому, щоб час від часу дозволити собі поласувати джанкфудом, але щоденні сендвічі, макарони та обсмажені на пальмовій олії котлети ні до чого хорошого не приводять.

 

Контроль раціону

Обіди з собою допомагають контролювати розмір порції та досягати поставлених цілей (набрати вагу, скинути чи тримати на тому ж рівні). Якщо ви хочете скоротити споживання якихось продуктів, а інші їсти частіше – все у ваших руках. Це стосується не тільки веганів та алергіків: такі завдання, як «хочу їсти більше овочів» чи «мені треба більше вітамінів», теж простіше вирішити за допомогою домашньої їжі.

 

Економія

Якщо ви не витягнули щасливий квиток у вигляді оплачених компанією обідів, домашня їжа навіть найкращої якості допоможе значно зекономити. Аскетичні бізнес-ланчі за 100 гривень за місяць перетворюються в значні 2 000 гривень, а ви ще ж купуєте їжу додому та зустрічаєтеся з друзями в кафе. Піднімаємо планку до 250 гривень – і ось ви залишили в закладах харчування 5 000 гривень. Цих грошей цілком вистачить, щоб купити кілька пачок крупи, свіжі овочі та м’ясо і щодня харчуватися якщо не краще, то щонайменше не гірше, ніж у кафе.

 

Як почати готувати їжу з собою

Аргументів проти ланч-боксів, як правило, два: «я не вмію готувати» та «в мене немає на це часу». Обидві проблеми легко розв’язати. По-перше, коли готуєте собі вечерю, робіть одразу кілька порцій. Усе, що ви не з’їсте сьогодні, стане вашим обідом завтра та післязавтра. Візьміть за звичку робити подвійні та потрійні об’єми гарнірів: рис, гречка, сочевиця, булгур і кіноа прекрасно зберігаються та легко перетворюються на рис з овочами, гречку з котлетами, суп із сочевиці та боул зі хумусом та кіноа. По-друге, перегляньте Pinterest: за запитом 30 minute meals містяться сотні рецептів. П’яти-шести спершу достатньо, щоб не засумувати на банальних стравах, освоєних у середній школі.

Навчіться використовувати приправи та соуси – одні й ті самі мітболи смакуватимуть по-новому, якщо готувати їх то з орегано, то з часником, то з базиліком, то з томатним соусом, то з йогуртовим.

І, звичайно, купіть такий ланч-бокс, який буде приємно носити з собою, мити та наповнювати новою їжею. Інакше бажання завести нову звичку розіб’ється об черговий потворний контейнер, який ще ні в кого не асоціювався зі щастям та успіхом. У будь-якому разі не треба себе змушувати: якщо готувати не хочеться, знайдіть інший спосіб дотримуватися здорового раціону в межах свого бюджету на їжу.

 

За матеріалами The Village

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x