До четверга на Черкащині переважатиме морозна погода

До четверга на Черкащині переважатиме морозна погода

У найближчі три доби північні повітряні течії продовжать транспортувати на Черкащину арктичне повітря. Домінування північних процесів ніяк не дає шансів активізації весні.

Тепло у першій половині березня ще не може бути надійним, оскільки воно приходить із теплими повітряними масами та йде разом з ними. Сонце починає добре прогрівати землю лише з Дня весняного рівнодення 20 березня.

 

За прогнозом, до четверга у нашому регіоні пануватиме європейський антициклон «LUITGARD», який посилить морози вночі до 7−12º, вдень близько 0º. Як наслідок, температурний фон буде на 2−4º холодніше кліматичної норми. Бонусом в цей період буде відсутність опадів, вітру та багато сонця. Про це повідомляють у Черкаському обласному гідрометцентрі.

 

У п’ятницю, 12 березня, завдяки активним атмосферним фронтам північноатлантичного циклону – погода ускладниться. Очікуємо сніг, мокрий сніг, дощ, посилення вітру до небезпечних 15−20 м/с та значне коливання атмосферного тиску. Температура вночі 4−9º морозу, вдень 2º морозу − 3º тепла.

 

У вихідні до нашого регіону надійде тепле повітря, температура підвищиться: вночі +2..-3º, вдень +2..+7º. Тобто, весна знову повернеться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x