У Черкасах відкрили оновлений драматичний театр

У Черкасах відкрили оновлений драматичний театр

Черкаський драматичний театр відкрили вчора, 9 березня. Актори виступили на сцені вперше після пожежі 2015 року. Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА.

На відкриття театру завітав очільник Черкаської ОДА Олександр Скічко разом із дружиною, а також українська акторка Ольга Сумська зі своїм чоловіком.

– Сьогодні дуже символічне відкриття багатостраждального театру. Ми зробили це завдяки програмі президента «Велике будівництво», обласній та міській владі, завдяки правильній консолідованій роботі народних депутатів, керівництва театру і низки інших людей, які були в цьому задіяні, – зазначив Скічко.

Як повідомив Скічко, глядачі зможуть потрапити на вистави до театру лише наприкінці місяця. Саме на День театру, 27 березня, заланований офіційний старт театрально сезону. Голова ОДА пояснив, що вистави з репертуару (яких понад 40) потребують налаштувань світла й підготовки до роботи з новим обладнанням.

Привітав Черкащину з відкриттям театру і міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

– Сьогодні, в День народження Тараса Шевченка, у відновленому Черкаському драмтеатрі розпочинається новий театральний сезон. Наша глобальна мета – зручність і регіональна доступність культурних активностей. Близькість локацій до українців, які прагнуть долучатись до справжнього театрального мистецтва. Я переконаний, що будівництво та відновлення об’єктів саме культурної інфраструктури – театрів, музеїв, архітектурних пам’яток є єдиним шляхом для збереження нашої української самоідентичності, – зауважив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, черкаський драматичний театр відбудовували майже 6 років. 1 липня 2015 року в приміщенні театру сталася масштабна пожежа. Вогонь знищив площу у 500 квадратних метрів. Повністю згоріли глядацька зала та перекриття між поверхами, обвалився дах. Завершили відновлення завдяки програмі «Велике будівництво», фінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

За 6 років реконструкції використано 185,8 млн грн, у 2020-му році фінансування ДФРР сягнуло 47,5 млн грн. Театр відповідає міжнародним стандартам за архітектурою, технічним устаткуванням та дизайном.

 

Олена Каплій

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x