Жінки на Черкащині заробляють менше, ніж чоловіки, – статистика

Жінки на Черкащині заробляють менше, ніж чоловіки, – статистика

Фахівці Черкаського обласного управління статистики з нагоди Міжнародного жіночого дня підготували прес-випуск, у якому підрахували середню зарплатню, вік материнства, чисельність жіночого населення і не тільки.

У статевому складі населення Черкаської області жінки мають чисельну перевагу (54%), тобто на 1000 чоловіків припадає 1172 жінки.

На території Черкащини сьогодні проживає 643,2 тисяч жінок, середній вік яких становить 46 років.

Із них 85% відчули радість материнства. Середній вік матері при народженні дитини становить 28 років. Більшість шлюбних пар обмежуються народженням однієї дитини.

«Сучасна жінка бере активну участь у всіх сферах життя суспільства: економічній, політичній, соціальній, громадській. Вона прагне задовольнити потреби у самореалізації, забезпечити майбутній день, здобути повагу і визнання своєї компетентності», – зазначають фахівці.

На підприємствах, в організаціях та установах області 2020 року працювало 113 тисяч жінок (за даними державного статистичного спостереження з праці по підприємствах та їхніх відокремлених підрозділах з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб), або 55% від загальної чисельності працівників області.

Більшою мірою жіночу працю використовували в установах охорони здоров’я, де питома вага жінок складала 81% від загальної чисельності працівників, закладах освіти – 79%, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 77%, функціонуванні бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури – 74%.

Середньомісячна заробітна плата жінок у 2020 році складада 9071 грн, що становить 85% від розміру середньомісячної заробітної плати чоловіків.

У загальній кількості пенсіонерів всіх категорій жінки Черкащини становлять 62%. Середній розмір призначеної місячної пенсії (з урахуванням компенсаційних виплат і цільових допомог, передбачених чинним законодавством) пенсіонерів-жінок, які перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду області, на 16% менший ніж у чоловіків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x