На Черкащині від COVID-19 вакцинували публічних осіб

На Черкащині від COVID-19 вакцинували публічних осіб

У Черкаській області розпочали вакцинацію від COVID-19 публічні і громадські діячі. Першими вакцинувалися заступниця голови ОДА Лариса Кошова, нардепка Роксолана Підласа й депутат Черкаської міськради Віктор Євпак.

Щеплення їм зробили завдяки наявності залишків вакцини, яку використовують для імунізації медиків.

За словами Лариси Кошової, за відчуттями вакцинація від коронавірусу нічим не відрізняється від будь-якої іншої та займає всього декілька секунд. Вона запевнила, що після щеплення почувається добре.

– Оскільки раніше імунізувався від COVID-19 і мій чоловік-медик, можемо стверджувати, що навіть за певний час після щеплення страшні побічні реакції, якими лякають скептики, відсутні. Дякую лікарям мобільної бригади за професіоналізм та уважність: перед проведенням щеплення медики запитали про наявність симптомів хвороби й хронічні захворювання, а після – спостерігали за самопочуттям. Наголошу, вакцинація – єдиний спосіб подолати коронавірус та уникнути ускладнень від хвороби. Завдяки їй ми маємо реальні шанси зупинити пандемію й зберегти тисячі життів, – зазначила заступниця голови ОДА.

Народна депутатка України Роксолана Підласа теж упевнена, що вакцинуватися від коронавірусу потрібно.

– Без цього нам не уникнути чергового локдауну, ще більшої кількості заражених й економічної кризи. Лікарі, військові, вчителі мають бути вакциновані в першу чергу. Але, на жаль, ситуація склалася так, що зараз нам потрібно їх переконувати. Тому, на власному прикладі в присутності місцевих ЗМІ вирішила показати, що щеплення AstraZeneca/Covieshield безпечні. Їх виробляє індійська компанія зі світовим ім’ям (ще до ковіду їхня потужність складала 50 млн доз щомісяця), а третя фаза клінічних випробувань показала ефективність понад 70%, – пояснила Роксолана Підласа.

Також Роксолана Підласа направила депутатське звернення до міністра охорони здоров’я Максима Степанова терміново налагодити механізм розподілу невикористаних доз між усіма охочими, які подали свою заявку через Єдиний портал державних послуг «Дія».

Депутат міської ради Віктор Євпак розповів, що вакцинуватися від коронавірусу вирішив, щойно дізнався про старт щеплень на Черкащині.

– Вакцинація сьогодні – єдиний спосіб у цивілізованомі світі врятуватися від поширення пандемії і повернутися до звичного життя. Тому коли вранці побачив допис Олександра Скічка про те, що починається вакцинація публічних осіб, заповнив гугл-форму й отримав запрошення вакцинуватися сьогодні. Вакцинацію здійснюють за залишковим принципом: якщо протягом дня під час вакцинації медиків лишаються дози вакцини, почергово ними вакцинуватимуть публічних осіб у межах інформаційної кампанії, – зазначив Євпак.

Сьогодні Черкащина – серед лідерів з імунізації від COVID-19. В області щеплення зробили вже близько 1500 медикам. Ще близько 5 тисяч черкащан записалися у чергу на вакцинацію.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА, публічні особи, які готові підтримати кампанію з вакцинації від коронавірусу, можуть зробити це, заповнивши форму на «публічну вакцинацію».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x