У Черкасах влаштували зустріч для людей з інвалідністю

У Черкасах влаштували зустріч для людей з інвалідністю

Днями у ЦРГС «Твій Простір» відбувся захід за участі молоді з інвалідністю та представників різних громадських організацій людей з інвалідністю під назвою «Безбар’єрність – право, а не розкіш!». Про це повідомляє кореспондент «Нової Доби».

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповіла ініціаторка й організаторка зустрічі Леся Валяєва – голова ГО «Життя без бар’єрів», представниця Національної Асамблеї людей з інвалідністю України в Черкаській області.

На зустрічі молодь мала можливість дізнатися, як реалізувати своє право на працю. На заході були присутні директорка Черкаського відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ольга Хоменко та представниці Черкаського міського центру зайнятості. Вони надали фахове роз’яснення чинного законодавства щодо працевлаштування людей з інвалідністю та поділилися практичними порадами.

Захід відвідала також заступниця міського голови Марина Гаркава.

Леся Валяєва розповідає, що спільно з учасниками попрацювали над рекомендаціями щодо розробки міської та обласної програм із безбар’єрності.

– Обговорили не лише основні проблеми, а й позитивні зміни, хоч їх і не так багато, як би того хотілося, – зазначила організаторка зустрічі.

Крім того, для учасників зустрічі підготували невеличке свято: інтерактив від Лесі та Яни Побиванець, музичне виконання від Дениса Мосяженка, виступ Марії Новак. Також для гостей облаштували фотозону, організували майстер-клас із розпису пряників і на завершення влаштували маленький бенкет.

– Щиро дякую нашим щедрим благодійникам Дмитрові Гриценку та Олегу Лучину – завдяки Вам люди з інвалідністю отримали не лише корисний захід, а й чудове весняне свято! У більшості гостей були сльози на очах і слова вдячності, що про них не забули і дали можливість «вийти в люди»! Це для них дуже важливо, що про них пам’ятають не лише раз на рік третього грудня, – зазначила Леся Валяєва.

До проведення зустрічі долучилися також волонтери, зокрема курсанти Інституту пожежної безпеки ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля, які допомагали в супроводі людей, Олена Гавриш, Наталя Даньковська, Артем Акопян, Людмила Поліна, Дмитро Валяєв і Дмитро Опарін.

 

Олена Каплій

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x