Маленькі секрети про те, як стати щасливішим

Маленькі секрети про те, як стати щасливішим

Що робить людину щасливою? Точніше, що робить щасливим її мозок? На це питання може відповісти нейропсихологія. Дослідники з Каліфорнійського університету мають кілька науково обґрунтованих незвичайних порад для тих, хто хоче стати щасливішим.
Слухайте музику Музика «повертає» нас туди, де ми чули її раніше. Якщо ви почувалися щасливими під час навчання в університеті, то пісні, які ви слухали за часів студентства, підвищать вам настрій.

Смійтеся… і носіть темні окуляри
Як пояснюють учені, є така річ, як «зворотний біологічний зв’язок». Це коли наш розум «прислухається» до тіла, щоби визначитися, як ви почуваєтеся, і який у вас настрій. Тому варто всміхатися, навіть коли на душі невесело. Яскраве світло змушує нас мружитися, і мозок може це сприймати так, ніби ми чимось незадоволені.

Ставте перед собою цілі
Довгострокові цілі дають мозкові відчуття контролю та стимулюють продукування допаміну. Коли людина робить щось важливе для неї, активуються центри задоволення у мозку.

Спіть
Усі знають, що депресія та недосипання пов\’язані між собою. Подбайте, щоб місце для сну було комфортним, а освітлення було тьмяним. Добре вкладатися щовечора в один і той самий час.
Наостанок дослідники радять завести собі ще одну хорошу звичку: щоранку або щовечора виходити на прогулянку. Ще краще – з другом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x