Міністр розвитку громад і територій відвідав «Країну добра» в Черкасах

Міністр розвитку громад і територій відвідав «Країну добра» в Черкасах

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов відвідав освітні заклади області. Зокрема, завітав до черкаського навчально-реабілітаційного центру «Країна добра». Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА.

Навчально-реабілітаційноий центр «Країна добра» включено до програми «Велике будівництво». Олексій Чернишов, Олександр Скічко й Валерій Данилевський оглянули комплекс виконаних робіт з реконструкції будівлі. Здійснені будівельні роботи мають збільшити спроможність закладу з надання освітніх, корекційно-розвиткових та реабілітаційних послуг для дітей з особливими освітніми потребами з різними порушеннями.

У результаті реконструкції з’явилися нові приміщення для цілодобового перебування вихованців (пансіон), сучасна спортивна зала та спортивний майданчик (волейбольно-баскетбольний майданчик з гумовим покриттям, стрибкова яма, сектор для метання, футбольне поле тощо).

Усього в закладі навчається 136 діток, функціонує дві дошкільні групи.

Шкільний підрозділ нараховує 15 класів, із них чотири класи – для дітей з ТПМ; сім класів – для дітей зі зниженим слухом; два класи – для дітей з порушеннями слуху. У 2020–2021 навчальному році відкриті два класи для дітей з інтелектуальними порушеннями.

На базі Центру функціонує сучасне реабілітаційне відділення, центр раннього розвитку «Щасливий малюк», розширилися можливості для здійснення комплексного обстеження дітей з інвалідністю, консультування педагогів та батьків дітей з особливими освітніми потребами з Черкаського району та віддалених від міста Черкаси районів тощо.

Читайте також: Міністр розвитку громад і територій відвідав Золотоношу й Канів

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x